ABC szerinti szűrés:

Lásd cromalin.

PVC alapú, nyomtatásra alkalmas impregnált textilanyag. Elsősorban molinók, ponyvák nyomtatására használják.

Az az eljárás, melynek során hajtási vonalat képezünk a papíron, amely így könnyebben hajtogatható lesz. Gyakran alkalmazzák például dossziék, prospektusok esetében.

A bitmap szóösszetétel jelentése bittérkép. A Windows pixelgrafikus fájlformátuma, mely gyakorlatilag egy tömörítetlen kép, így sokkal nagyobb, mint egy jpg vagy gif kép.

Kisebb terjedelmű, néhány oldalas kiadvány. Jellemzően irkafűzéssel készül.

C

Ciánkék - a négy nyomdai alapszín egyike.

C1S

Egy oldalon mázolt papír (coated on one side).

C2S

Két oldalon mázolt papír (coated on two sides).

Olyan kötészeti eljárás, melynek során a többszörösen hajtogatott íveket egymásra helyezik, és cérnával összevarrják. A cérnafűzés munkaigényes módszer, ezért meglehetősen lassú és drága. Ugyanakkor az eredmény igen tartós és esztétikus, emellett a ragasztásos és tűzéses eljárásokkal szemben a könyv teljesen kinyílik, ezért kemény táblás könyvek esetében kedvelt kötészeti eljárás.

Nyomdai felhasználásra alkalmas színtér. A betűk a négy alapszínt jelölik, amelyre a színes képeket lehet felbontani. C: cyan (cián), M: magenta (bíbor), Y: yellow (sárga), K: black (fekete).

Analóg proof. A már színbontott (levilágított) filmekről készítik analóg eljárással a színes nyomtatás színhelyességének ellenőrzésére.

Olyan eljárás, amely során a digitális állományból leképzett jelekből történik a nyomtatás. A nyomtatni kívánt anyagok tehát a számítógépről rögtön a nyomdagépbe kerülnek, nincs szükség nyomóformára. Az eljárás előnye, hogy az ára változatlan, így a nyomtatás akár kis példányszámban is költséghatékony lehet.

Digitális eljárással készített próbanyomat. A proof a nyomdai végterméket bemutató anyag, amely a nyomtatás színhelyességének ellenőrzésére szolgál. A proof jóváhagyásával a megrendelő elfogadja a nyomtatandó anyag minőségét.

Német Szabványügyi Intézet. A papírméretek meghatározására szolgáló szabványt is a DIN dolgozta ki (DIN 476), ezt később az ISO 216-ba is belefoglalták. Jelölése egy nyomtatott nagybetű (fő méretsorozat jele), amit egy szám egészít ki (az alapméret felezésének a száma). A papírméretek összefoglalását megtalálja az útmutatók közt.

Nem a négy nyomdai alapszínből (CMYK) áll össze. Ilyen például az ezüst és az arany. Külön színkivonat kell hozzá. Általában a Pantone színskála alapján határozzák meg a direktszíneket.

Általában vásárokon, rendezvényeken vagy promóciók alkalmával használt, gyorsan felállítható reklámeszköz, melynek stabilitását a széthúzható belső alumínium szerkezet biztosítja.

Általában vásárokon, rendezvényeken vagy promóciók alkalmával használt, gyorsan felállítható reklámeszköz, melynek stabilitását a széthúzható belső alumínium szerkezet biztosítja.

A felbontás mértékegysége, egy inch-re (2,54 cm) jutó képpontok száma. Minél nagyobb ez a szám, annál kisebbek a pontok és annál nagyobb a felbontás. A szabvány nyomdai felbontás 300 dpi, az internetes képek felbontása 72 dpi.

Olyan világító reklámtábla, amelyet az éleinél világítanak meg hagyományos fénycsövek vagy ledek segítségével. Jellemzően beltéri használatra gyártott egyedi, exkluzív dekoráció.

A nyomtatott ívek összehajtogatása a kívánt formára.

 
 

REFERENCIÁK

Tudni szeretné, kik szavaztak már bizalmat nekünk?
Tekintse meg referenciáinkat!